1/26/2015

Music | Arctic Monkeys

Alex Turner, Matt Helders, Jamie Cook en Nick O'Malley: de 4 mannen uit Sheffield die samen de indierockband Arctic Monkeys vormen. Ze zijn al actief sinds 2002 maar in 2006 begonnen ze pas echt bekend te worden. Dit kwam door hun eerste album 'Whatever People Say I Am, That's What I'm Not'. Het was het best verkopende debuut ooit in het Verenigd Koninkrijk. In 2007 kwam hun tweede album 'Favourite Worst Nightmare' uit en die werd in 2009 weer opgevolgd door 'Humbug'. Humbug was vergeleken met de vorige albums wel even wat anders. Dit kwam mede dankzij Josh Homme (zanger van Queens of the Stone Age) en James Ford, zij namen deel in de productie van Humbug. In 2011 kwam 'Suck It And See' uit. Het geluid van de band ging steeds meer richting psychedelische en alternatieve rock. Wereldwijde faam bereikten ze in 2013 met hun tot nu toe laatste album 'AM'. Met het maken van dit album kregen ze opnieuw hulp van Josh Homme. 


Voordelen: Het is echt mijn favoriete band, daarom krijgen zij ook het eerste plaatsje in mijn nieuwe Music topic. Alex Turner, de zanger en schrijver van de liedjes, inspireert denk ik echt heel veel mensen met zijn songteksten. Hij bedenkt teksten waarvan je pas na heel vaak luisteren en nadenken echt de betekenis begrijpt. Vaak gooit hij zijn eigen levenservaringen ook in de liedjes. Live is de band super, ik heb ze gezien op Pinkpop en stond helemaal vooraan. Het was echt fantastisch en ik hoorde serieus geen enkele valse noot. Het bijzondere aan de band is dat zij heel origineel waren en nog steeds zijn. Ik denk niet dat je al meteen verliefd op de muziek bent na 1 of 2 keer luisteren, je moet leren om de muziek leuk te vinden. Het gaat van zwoele, langzame muziek naar harde garagerock: het is dus echt heel divers en ik kan er uren naar luisteren zonder er gek van te worden.
Nadelen: Alex Turner begon bekend te worden als een heel verlegen jochie van 20. Hij durfde soms niet eens naar het publiek te kijken en was een beetje, uhm, awkard. Schattig toch. Sinds 'Suck It And See' uit kwam had hij opeens een hele metamorfose ondergaan. Van een aardig lang en slordig kapsel ging hij opeens naar een gladde vetkuif en droeg hij tijdens optredens vaak zonnebrillen. Hij zei in een interview dat hij niet meer ging optreden met korte broeken of T-shirts aan en daarom droeg hij zelfs op dagen van 40 graden opeens nette blousejes en pakken. Toen de band ook in Amerika bekend werd door AM werd hij steeds zelfverzekerder, maar critici noemen het meer arrogantie. Hij speelt en zingt hartstikke goed, stond er in de krant na Pinkpop. Hij heeft alleen bijna geen interactie met het publiek. Ik moet zeggen dat het waar was, maar misschien zit er toch nog een beetje verlegenheid schuil achter zijn zonnebril en vetkuif.
Lievelingsalbum: Ik kan ├ęcht niet kiezen om eerlijk te zijn. Het verschilt bij mij vaak. Thuis heb ik alle albums liggen en het ligt maar net in welke mood ik ben. Dat is het leuke aan de diversiteit van de cd's: het is nooit hetzelfde.
Top 5 lievelingsliedjes: Old Yellow Bricks, Still Take You Home, Dangerous Animals, Love Is A Laserquest en Why'd You Only Call Me When You're High.


10 opmerkingen:

  1. I ben ook fan van Arctic Monkeys! Heb ze alleen nog nooit live gezien.. Leuk artikel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de Arctic Monkeys ook geweldig! De laatste tijd luister ik er niet veel meer naar, maar ik kan zeker heel wat nummers meezingen :) Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zelf ben ik geen fan, maar ze maken absoluut geen slechte muziek!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ken ze nog niet, ik zal er vast wel iets van gehoord hebben maar niet dat ik zo kan plaatsen. Zal ze eens opzoeken op spotify want ik ben wel nieuwsgierig geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ze op Pinkpop gezien en ik vond ze zooooo gaaf! Lekker arrogant, hun attitude hoort er gewoon bij! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke blog heb je :-)
    Loop ik achter als ik deze band niet ken? :$ xd

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jouw blog heeft zooon mooie lay-out en de Arctic Monkeys zijn zoo goed!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ken de Arctic Monkeys absoluut, maar ik ben duidelijk niet zo'n groot fan als jou. Toch ontzettend leuk om een beetje achtergrondinformatie over hen te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik vind je blog echt heel leuk!!! zo'n leuke artikels :o
    Groetjes lana xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk! Ik was hun eigenlijk wat uit het oog verloren!
    Ga gelijk even naar YouTube surfen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen