6/19/2015

Festival | Lepeltje Lepeltje Groningen 2015


Vandaag ging ik naar de opening van het foodfestival Lepeltje Lepeltje op het Ebbingekwartier in Groningen. Ik vind festivals sowieso al gaaf dus natuurlijk wilde ik deze in de stad waar ik woon niet missen. Het terrein ging open om 12 uur, wij arriveerden om ongeveer 1 uur. Er waren nog maar een paar mensen te bekennen, wat wel jammer was aangezien ik een grote massa had verwacht. We liepen wat rond, kochten vier munten (behoorlijk prijzig trouwens) en bestelden als eerste twee heerlijke patatas bravas bij een grote metalen foodtruck. Terwijl we deze opaten werd het steeds drukker. Ook kwam er vrolijke, buitenlandse muziek uit een grote tent in het midden.
Er was best veel te zien: kleine bonte caravans, grote beschilderde trucks en houten kraampjes. Het assortiment bestaat uit smoothies, burgers, bier, pizza’s, frieten, koffie, Surinaamse en Indonesische specialiteiten en er was zelfs een kleine caravan waar je gebakken en gefrituurde insecten kon kopen zoals sprinkhanen.


Tijdens onze tweede ronde besloten we een hamburger te nemen aangezien we nog 3 munten overhadden na de friet (we hadden geluk want ze hadden per ongeluk of expres, we waren de eerste klanten, maar een halve munt gerekend voor de twee zakken patat terwijl het eigenlijk 2 munten had moeten zijn). We bestelden de Portobello Burger. Om eerlijk te zijn wisten we van te voren niet dat dit een vega-burger was, maar een Portobello is een reusachtige zwarte champignon. Deze zat op een sesam broodje met sla, parmezaanse kaas en smokey chili mayo. Toch wel erg lekker!


Al met al was dit foodfestival een leuke ervaring! Het was jammer dat het nog zo rustig was en dat we geen bekertje drinken konden bestellen met onze laatste munt omdat het niet erg goed stond aangegeven dat een bekertje drinken 1,5 munt kost in plaats van 1: er werd ons uitgelegd dat dat noodzakelijk was omdat een deel van de inkomsten naar de voedselbank gaat en het biologisch verantwoord is om meer voor een bekertje te moeten betalen zodat ze het terrein schoon kunnen houden. Maar natuurlijk is dat ook begrijpelijk. Het eten en de sfeer was goed! Lepeltje Lepeltje kan bezocht worden van 19 juni tot en met 21 juni en heeft ook een markt en een speciaal kinderprogramma. Zeker het bezoeken waard!

5 opmerkingen:

 1. Ziet er leuk uit! Wel jammer dat het zo rustig was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me superleuk om te doen! Wel jammer dat het zo leeg en duur was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er echt super leuk uit! Ik zou er wel eens naar toe willen gaan maar jammer dat het zo rustig was

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leeuk zeg, super gezellig ziet het eruit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ziet er heel leuk uit, wel jammer dat er weinig mensen waren. dat van die muntjes is wel heel onhandig, hadden ze inderdaad beter direct aan kunnen geven!

  BeantwoordenVerwijderen