9/18/2015

TRAVEL | BERLIJN 2015 KUNSTACADEMIEAfgelopen maandag ging ik met mijn klas naar Berlijn voor 4 dagen. Alles zat mee (behalve de lange busreis): tof weer, leuk sfeertje en mooie dingen gespot. Ik was zelf nog nooit in Duitsland geweest hiervoor, en dan was het wel gaaf om meteen naar de main city te gaan. We hebben hoogtepunten gezien zoals Brandenburger Tor, Unter den Linden, de Berlijnse muur, Kreuzberg, de Fernsehturm en het Holocaustmonument maar ook heel veel musea.


Ik weet tot mijn spijt niet de namen van de musea die we bezochten, maar het waren er dan ook heel veel. Van schilderijen, fotografische tentoonstellingen en Joodse geschiedenis tot een natuurkundig museum met grote karkassen van dinosaurussen en opgezette dieren van honderden jaren oud.
Na 4 uur hadden we als groep vrije tijd en konden we samen gaan eten en doen waar we zin in hadden. Ik heb onder andere Turks, Thais en Japans gegeten. We sliepen in een hostel (nog vrij luxe) in stapelbedjes. De laatste dag ben ik met een paar andere meiden naar Alexanderplatz gegaan om de aardig bekende vintage/second-hand shop Humana te bezoeken. Dat was fantastisch, want het was een hele grote winkel waar toffe kleding te verkrijgen was. Zoiets kun je in Nederland (jammergenoeg) niet vinden. Gisteravond om 1 uur ’s nachts zijn we weer teruggekomen in Groningen. Kortom: een geslaagd midweekje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten