10/12/2015

INSPIRATION | HOW TO CELEBRATE HALLOWEEN

Halloween wordt jammergenoeg nog niet veel gevierd in Nederland. Voor mijn part mag Sint Maarten er wel door vervangen worden, maar dat hadden jullie waarschijnlijk al door aangezien ik veel halloween-inspired berichten plaats. Ik hoop dat ik komende jaren een keer mijn herfstvakantie kan doorbrengen in Engeland, Schotland of Ierland zodat ik Halloween op z’n puurst kan meemaken. Maar wat moet je nou doen op deze feestdag als je een doodgewone Hollander bent? Ik heb een paar tips die jullie misschien kunnen gebruiken. 

1. Ga een Harry Potter of Scary Movie marathon houden. In je eentje, met je vrienden of met je ouders: het kan allemaal. Als je niet van Harry Potter houdt (onmogelijk) zal je de Scary Movie films vast wel wat vinden. Lekker domme horrors met een aantal grappige scènes. Als je wél van Harry Potter gediend bent kun je altijd bij me langskomen, ik heb ze allemaal op dvd.
2. Voor de creatieve breinen onder ons: ga een pompoen uitsnijden. Je hebt alleen een mesje en een stevige lepel nodig. Dan kun je er daarna gezellig een kaarsje in laten branden. En het fijne is dat je helemaal zelf kunt weten welk hoofd of welke gezichtsuitdrukking jou pompoen krijgt. Dan ben je net de enige echte schepper van een nieuw wezen.
3. Boekenwurmpje? Ga naar de bibliotheek en huur een paar goede, dikke thrillers. Misschien heb je er ook wel een paar thuis liggen of kun je wat vinden op een vlooienmarkt. Tips zijn o.a. Stephen King, Dean R. Koontz, John Saul, Clive Barker en Vanessa Morgan. 
4. Maak je eigen creepy candy. Op mijn zestiende verjaardag heb ik samen met mijn zusje vingers gemaakt van koekjesdeeg, met een amandelschijfje als nagel en aardbeienjam als bloederige onderkant. Ook kochten we een zak spekjes in de vorm van oogballen, die plakten we met glazuur op onze zelfgebakken cupcakes. Zo kun je wel meerdere recepten vinden op het internet.
5. Ga met je vrienden griezelen in Walibi! Elk jaar organiseert Walibi de Fright Nights: het park verandert een paar nachten in oktober in een horrorwereld. Je kunt spookhuizen binnen gaan, op de foto met zombies en tot elf uur een ritje maken in alle attracties. Ik wil nog altijd een keertje gaan.

Ik hoop jullie genoeg geïnformeerd te hebben: happy halloween!

8 opmerkingen:

 1. Jaaa, dit vind ik leuk! Halloween lijkt me zo gezellig (en natuurlijk ook een beetje griezelig), al heb ik het eigenlijk nog nooit gevierd... (Sint Maarten vond ik vroeger eigenlijk ook gewoon wel heel leuk, beetje snoepen de hele avond.) Leuke tips! Al zou ik Fright Nights denk ik echt té eng vinden. Ik ga deze blogpost trouwens noemen in mijn rubriek Blog love Tuesday, die morgenochtend online komt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het met je eens dat Nederland ook wel meer Halloween mag vieren. Op wat random huisfeestjes na krijg ik er nooit heel veel van mee hier, jammer! Super toffe illustratie trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil zo graag een keer een pompoen uitsnijden, misschien ga ik mijzelf er dit jaar maar gewoon eens aan wagen :)
  romymorgan.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb vroeger wel eens een pompoen uitgesneden, dat vond ik zo leuk om te doen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt een superleuk artikel! I LOVE HALLOWEEN! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk artikel! Halloween Fright Nights is inderdaad echt een aanrader en Harry Potter nátuurlijk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke ideeën! Normaal hou ik altijd een Halloween party met Halloween geïnspireerde hapjes :)

  BeantwoordenVerwijderen