10/04/2015

VINTAGE | KILO SALE BY THE VINTAGE REBEL

Bron: thevintagerebel.com


VINTAGE KILO SALE DOOR ’THE VINTAGE REBEL’ IN GRONINGEN AA-KERK

Afgelopen 3 en 4 oktober werd er weer een nieuwe Vintage Kilo Sale georganiseerd door The Vintage Rebel in Groningen. De Aa-kerk werd volgepropt met rekken vintage en tweedehands kleding. Voor de kerk stond een paar uur van tevoren al een rij van jewelste. De eerste dag stond ik zelf in die rij om wat fijne kledingstukken te scoren (o.a. bloesjes, wollen truien, denimjacks, spijkerbroeken, rokken, tassen, cowboylaarzen, jurken, velvet, vesten, leren jacks, fake fur) , voor de tweede dag had ik mezelf aangeboden als werkneemster. Het motto van de kilo sale is heel simpel: shoppen, wegen en afrekenen naar gewicht. Per kilo aan kleren moet je 15 euro neertellen, wat natuurlijk prima te doen is! De jassen zijn al snel een kilo per stuk, maar er zitten dan ook prachtexemplaren tussen van echte wol. Tijdens het shoppen kun je op een weegschaal in de hoek kijken op welk gewicht je al zit qua kleding. De entree is gratis en er wordt een toffe muziekmix gedraaid uit de eighties, nineties en heden. Zelf heb ik een mooie knalroze blouse gescoord met kleine Cadillacs en bloemetjes erop geprint, een witte flared blouse met kanten kraag, een wit wollig vest, een winterjas met ceintuur, een lichtroze blouse met lange mouwen en een suede gilet met fringes.                                                   



Bron: fabtalk.nl

De tweede dag dat de kilo sale in Groningen opende moest ik om half 12 aanwezig zijn om de hele dag mee te helpen. Ze zochten nog helpers en toen ik dat op Facebook zag heb ik me meteen aangemeld, het leek me een leuke ervaring. Dat was het ook! Toen de bezoekers binnen stroomden (het is altijd onwijs druk) heb ik meegeholpen met plastic zakken uitdelen. Daarna liep ik een beetje rond om de kleding die op de grond lag en van de rekken of tafels was afgevallen terug op hun plek te leggen. Er was ook een kleedruimte waar iedereen de kleding die ze niet pasten of niet leuk genoeg vonden op de grond gooide, die kleding moest ik ook weer terughangen op de rekken. De sale duurde van 12 tot 5, daarna hielp ik met opruimen en kreeg ik uitbetaald. Ik zou de volgende keer zo weer meedoen. 

Bron: eusebius.nl

4 opmerkingen:

  1. Ik wilde heel graag gaan, maar kon helaas op het laatste moment niet meer. Heb je veel leuke dingen kunnen vinden? En gaaf dat je er het tweede dagje werkte!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer jammer! Jaaa heel erg veel, ik zal binnenkort een post online zetten met de dingen die ik heb gekocht :).

      Verwijderen
    2. Oh leuk! Ben heel benieuwd :)

      Verwijderen
    3. Hij staat online hoor Ilse :D

      Verwijderen